Långtidsresa Almuñécar - Spanien 29 dagar

Byt mörkret och kylan i Sverige mot ett gästvänligt och behagligt Spanien. På den tropiska kusten i Andalusien lockar charmiga och trygga småstaden Almuñécar med sandstränder och fridfull tillvaro. Längst med havet löper den långa strandpromenaden. Här tillbringar vi 29 ljusa dagar i solen när vintern i Sverige är som mörkast.

Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3 000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

Värdinna

Grand Tours färdledare

Våra långtidsresor leds av våra erfarna och omtänksamma värdinnor som finns på plats på resmålet under din vistelse i Almuñécar.

Läs mer

Aktiviteter

Visa alla dagar
Resan till Almuñécar

Flyg till Málaga där vår svenska värdinna möter dig. Busstransfer till Almuñécar ca 1,5 timme.

Service under vistelsen

Almuñécar är idealiskt för ditt långtidsboende, med allt du behöver på bekvämt promenadavstånd. Här bistår vår värdinna med service och ger tips om sevärdheter och information som underlättar din vistelse. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet Castillo de San Miguel. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik, vävda trasmattor och mycket mer. Under din vistelse arrangerar vår långtidsvärdinna även varierade aktiviteter som bland annat bingo, frågetävlingar, promenader med mera. Aktiviteterna utgår ifrån gruppens intressen och önskemål.

Tillvalsutflykter

Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik numera ett intressant museum, eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.

Boende

Hotell Chinasol, Almuñécar ***

Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg, barer och affärer. Det finns flera butiker, ett apotek, bagerier och ett kapell i området. Hotellet har en restaurang med medelhavsmat, en bar, en frisör och ett sällskapsrum. Pool finns (ej uppvärmd) och solterrass med utsikt över Medelhavet. Hissar finns. Tvättservice mot avgift (9 euro för en hel tvätt). Wifi är gratis och finns i alla lägenheter, restaurangen och baren.

Lägenheter: Enrumslägenheter (studios) för 1 eller 2 personer, ca 35m2, kombinerat vardagsrum/sovrum med en liten köksdel. Mot tillägg kan du även välja att bo i lägenhet med separat sovrum och vardagsrum, ca 50m2. Interiören i lägenheterna har olika stilar, de flesta är renoverade 2022-2023 och har en skandinavisk stil med ljust möblerade rum och vissa är av spansk rustik karaktär. Kökshörna med keramikhäll och enkel köksutrustning. Varm/kall luftkonditionering, kylskåp, satellit-TV. Badrum med dusch eller badkar och toalett. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller de omgivande byggnaderna. Garanterad havsutsikt kan bokas mot tillägg.

Resfakta

Reslängd

29 dagar

Avresedatum

2/10 och 05/2

Avreseort

Stockholm/Arlanda och Köpenhamn

Resmål

Almuñécar

Pris

Från 16 495 kr

Enkelrumstillägg

Se detaljerade priser för tillägg

Detaljerade priser

Enrumslägenhet för eget bruk, 4 500 kr
Enrumslägenhet för eget bruk med garanterad havsutsikt, 8 300 kr

Del i tvårumslägenhet, 1 200 kr per person
Garanterad havsutsikt, 2 900 kr per person

I priset ingår

  • Flyg till Málaga t/r
  • Busstransport till hotellet t/r
  • Del i enrumslägenhet med självhushåll
  • Luftkonditionering varm/kall
  • Daglig städning
  • Välkomstmiddag
  • Guidad stadspromenad
  • Grand Tours värdinna

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd (genom valfritt försäkringsbolag) som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden.

Tillägg

Frukostpension
1 950 kr
Halvpension
5 700 kr

Resesätt

Swiss Air

Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Om resmålet

Utflykter runt Almuñecar

Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by.…
Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik, numera intressant museum eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.
Läs mer

Costa Tropical

Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här odlas…
Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här odlas exotiska frukter som avokado, cherimoya, banan, mango och papaya.
Läs mer

Avgångar

Avresa
Hemkomst
Pris
Från
Platser
2024-10-02
2024-10-30
17 995 kr
Stockholm/Arlanda
Väntelista
2024-10-02
2024-10-30
19 595 kr
Köpenhamn
Väntelista
2025-02-05
2025-03-05
16 495 kr
Stockholm/Arlanda
5+
2025-02-05
2025-03-05
17 445 kr
Köpenhamn
5
Avresa: 2024-10-02
Hemkomst: 2024-10-30
Pris: 17 995 kr
Från: Stockholm/Arlanda
Platser: Väntelista
Avresa: 2024-10-02
Hemkomst: 2024-10-30
Pris: 19 595 kr
Från: Köpenhamn
Platser: Väntelista
Avresa: 2025-02-05
Hemkomst: 2025-03-05
Pris: 16 495 kr
Från: Stockholm/Arlanda
Platser: 5+
Avresa: 2025-02-05
Hemkomst: 2025-03-05
Pris: 17 445 kr
Från: Köpenhamn
Platser: 5